perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulun alla kiire näkyi...

Unohtamisina!

Tuo kummallinen juttu. Joka vuosi päätän, että aloitan seuraavan vuoden lahjat jo tammikuussa, mutta niin se vain jää. Käsitöitä tekevänä marras-joulukuu ovat kiireisimpiä aikoja vuodesta. 

Tänäkin vuonna kävi niin, että moni työ sujahti lahjapaperien mutkaan ennen kuin ehdin kuvata ne. Vasta jälkeen päin heräsin huomaamaan kyseisen mokan. No nyt on jo myöhäistä. Tässä kuitenkin muutamia kuvia, joita ehdin ottaa. 



Tilkuista tein pieniä kukkasia. Kukkia kiinnitin hiusrenksuihin, pinneihin sekä käsikoruiksi. Justiinalle ja hänen  parhaalle kaverilleen tein samanlaiset käsikorut kukista ja tilkuista.  





Ystäväni ja lasten päiväkotihenkilöstö saivat lahjaksi itse valmistamiani saippuoita. Rasiat lapset saivat maalata sekä koristella yhdessä kanssani. Jokainen sai tehdä muutaman, niin saimme kaikille hyvin riittämään. Pikaisesti laskin maailmalle lähteneen pitkälti yli 100 saippuaa :D 



Nämä nyt eivät varsinaisesti jouluun liittyneet, mutta ajankohta sopii näiden julkaisuun. Sanottaisiinko näin, ettei suutarin lapsilla kenkiä. Itse osaan ja neulon koko ajan sukkia, mutta omat lapset kulkevat parsituissa sukissa. Nyt se muuttuu - ainakin hetkellisesti! Tästä lähin jokaisella lapsella on oltava kaksi paria sukkia ja mielellään toiset ainakin parsimattomia.  

Kuvassa vasemmalla ovat juniorin kupla-sukat! Vasta opettelemani tekniikka ja vei täysin mennessään. Tulen varmasti käyttämään samaa tekniikkaa myös Justiinan sukkiin, jotka vielä ajatuksena nupissa. Hänellä nyt ei hätää ole, kun hänellä on kahdet sukat ;) 

Keskellä Vaahteramäen Kettu-sukat. Tosi ihana malli! Malli on muokattu(lyhennetty). Alkuperäinen malli täältä.

Oikealla esikoisen Kätyri-sukat. Hän on fanittanut Itse Ilkimystä ja noita keltaisia  hassuja pikkumiehiä jo jonkun tovin. Kuviot tehty silmukoita jäljentämällä.

Nämä ovat seiskaveikkaa kaikki. Kaikissa sukissa pohjavärinä on itse värjäämäni lanka. 

Kunhan isommille sukille vielä parit tulevat ennen vuoden vaihdetta, niin pääsen korjaamaan ja purkamaan isojen poikien Super Mario ja Angry Birds-sukat. Niissä tein sen virheen, että neuloin ne 100% villalangasta kokonaan. Valitettavasti käytössä kantapäät ja akillesjänteen kohdat eivät ole kestäneet. Kummankin sukat olen parsinut jo useampaan otteeseen. Etenkään Vaahteramäki ei ole halunnut käyttää varasukkiaan, jotka ovat olleet tylsän harmaat, joten välillä Angry Birdsit ovat olleet hurjan rikki ennen kuin olen huomannut ne. Nyt kummankin pojan sukat saavat kokonaan uudet kantapäät ja terät. Katsotaan, jospa sitten kestäisi paremmin ;)   



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti