lauantai 16. marraskuuta 2013

Värjätyt muunnelmat Dropsin palmikkosukista

Näiden sukkien taival valmiiksi asti on kyllä ollut normaalia kivikkoisempi. 

Ostin sukkien langan netin kautta yksityiseltä myyjältä. Langasta syntyi heti visio palmikkosukista, vaikka en ole toviin palmikoita tehnytkään. Ohje on Dropsin Riverdance



Valitettavasti ensimmäisen varren valmistuttua sukan väri tökkäsi pahemman kerran. Pidin kyllä muista sävyistä, mutta vaalea minttu ei sopinut lainkaan muihin väreihin. Olin hieman umpikujassa ja varsi jäi puikoille odottamaan. Syksyn aikana sain idean värjätä koko langan ja varren uudelleen. Niin kävivät kummatkin sipuliliemi-kattilassa ja värit muuttuivat aivan täysin minun värimaailmaan sopivaksi !   


Kudoin toisenkin varren valmiiksi ja muutama kierroksen jouduin toisesta varresta tasoittamaan, että sain saman mittaiset. Lanka oli loppu ja varret valmiina. Nyt täytyisi löytää sopiva lanka omista langoista, joilla jatkaisin niitä. Noh, onneksi samassa liemessä kävi toinenkin lanka, joka on tummempi, mutta sopi sukkien väritykseen. Päätin kutoa sillä sukat loppuun. 

Mallia ja kuvion asettelua muutin myös hieman matkan varrella, kun täytyyhän jokaisessa työssä täytyy olla myös sitä omaa. Tässä kuitenkin valmiit sukat, jotka tulevat varmasti lämmittämään jalkojani useaan otteeseen. 









2 kommenttia: