tiistai 17. syyskuuta 2013

Pilttipurkki-matto

Tuttuni teki pilttipurkkien kansista ja langan lopuista virkkaamalla tosi hienon maton! Se löytyy täältä.

Innostuin ideasta, vaikka en virkkaaja ole lainkaan. Alkeet nippa nappa osaan. Esikoinen ja Vaahteramäki ovat Super Mario-faneja ja aihe mattoon valittiin heidän kanssa yhdessä. He halusivat "isonnus-sienen" eli tämän

lainasin kuvan netistä

Laskin kansien määrän ja aloin tohkeissani virkkaamaan. Valkoiset ovat vielä hieman kesken,mutta ajattelin pikku hiljaa lähteä yhdistämään niitä toisesta päästä jo muiden kanssa. Nyt huomasin, ettei kuvio onnistukaan. Minun olisi pitänyt tarkemmin katsoa tuttavani kuvia kuvion muodostamisesta. 

Matossa rivit menevät limittäin, joten suorien rajojen muodostaminen pystysuunnassa ei onnistu. Kokeilin yöllä erilaisia kuvioita mariosta, mutta ei. Oli haastavaa löytää edes muutamaa kuviota, jossa kuvio pysyy ilman pystysuoria kuvion rajoja. 

Hahmottelin pojille kolme eri kuviota sitten ehdolle. Katsotaan olisiko joku mieleinen vai pitääkö löytää vielä joku muu kuvio, joka onnistuu. 




Vaahteramäki kävi jo kertomassa oman mielipiteensä. Keskimmäinen "Pokemon-palloa" muistuttava oli hänen mielestään kiinnostavin. Katsotaan, mitä esikoinen tuumaa vaihtoehdot nähtyään. 



Tässä matto valmiina! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti